Hakkımızda

Sektörde 20 yılı aşkın tecrübesiyle emek veren Bilal ÖZEL önderliğinde 2019 yılında şahıs şirketi olarak başladığımız yolculuğumuza 2020 yılında LTD. ŞTİ. olarak devam etme kararı aldık. Müdürümüz Bilal ÖZEL’in sektördeki tecrübesi ve pazarlama yeteneği, Satın Alma sorumlumuz Mesude CANDAN’ın satın alma konusundaki yetkinliği ile 2 kişi ve sınırlı ürün ile başladığımız bu yolculukta gelinen noktada 10 profesyonel ekip arkadaşı ve Türkiye’nin 7 bölge ve 81 vilayetine ulaşan geniş tedarik ağımızla sektörde hizmet vermeye devam etmekteyiz. Gelişen tedarik ağımız ve müşteri ilişkilerimizin bize verdiği güç ile ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak “SİNERJİ MAKİNE” markasını daha bilindik hale getiriyor ve bu marka bilinirlik sürecini E-ticaret ve pazaryerlerinde oluşturduğumuz mağazalarımızla destekliyoruz. Siz değerli müşterilerimizin, ticaretimizdeki güzel ahlâkımızı benimsemesi bizler için her şeyden daha önemli. Müşterilerimizden aldığımız, gerek insani gerek ticari, olumlu dönüşlerle her geçen gün gücümüze güç katıyor ve sektörün lideri olma yolunda hızla ilerliyoruz.

Tümünü Okuyun

İletişim Bilgileri

  • ULUCAMİ MAH. 25015 SK. KANDİLLER İŞHANI NO: 2 C SEYHAN/ ADANA
  • +90 532 445 82 52
  • info@sinerjihirdavat.com

Araç Bakımı Ekipmanları Nelerdir?

Araç Bakımı Ekipmanları Nelerdir?

Trafikte her gün milyonlarca araç seyir halindedir. Bu araçlar bağımsız değil, belirli kurallara uymak zorundadırlar. Trafik kuralları tüm vatandaşlar için aynıdır. Her sürücü trafik kurallarına uymak zorundadır. Sadece kullandıkları araçlara göre araçlarda bulundurulması gereken malzemeler birbirinden farklılık gösterebilmektedir. 2918 sayılı karayolları trafik kanununa göre her sürücünün araçlarında zorunlu olarak bulundurması gereken malzemeler vardır. Bu malzemelerden biri bile eksik olsa trafik polisi tarafından ceza kesilebilmektedir. Ülkemizde genellikle birçok araçta bulunması gereken malzemeler tam değildir. Bu sebepten dolayı trafik polisi çevirme yaptığı zaman ceza kesebilir. Birçok sürücü de bu duruma tepkilidir. Fakat araçta bulundurmanız gereken malzemeleri polislerin can güvenliği için değil sürücülerin can güvenliği içindir. Karda mahsur kaldınız zinciriniz ve kar lastiğiniz yok, nasıl kurtulmayı planlıyorsunuz? Küçük bir kaza geçirdiniz eliniz kanıyor fakat ilk yardım çantanız yok, ne yapacaksınız? Aracınızda yangın çıktı ve yangın tüpünüz yok. Sizin de gördüğünüz gibi araçta bulundurmanız gereken malzemeler yeri geldiği zaman hayat kurtarabilmektedir. Genellikle şirketler araç kiraladıkları zaman araç takip sistemi taktırırlar ve araçta bulundurulması gereken malzemeleri eksiksiz teslim alırlar. Bu sebepten dolayı hem araclarını araç takip sistemi ile takip ederler, eksiksiz malzemeler ile sürücülerinin güvenliğini sağlamış olurlar. Aşağıda vereceğimiz listede araçlarınızda bulunması gereken malzemeleri ve evrakları eksiksiz bir şekilde bulundurmanız gerekmektedir. Bulunduracağınız malzemeler güvenliğinizi sağlar, evraklar ise sizi yasal olarak korur. Trafikte seyir halindesiniz ve birine çarptınız, zorunlu trafik sigortanızın olmadığını düşünemiyorum bile. Evraklarınız ve malzemeleriniz eksik olursa hem trafikte sorun yaşarsınız hem de trafik cezası ödemek zorunda kalırsınız. Önemli bir eksiklik olursa aracınız trafikten men bile edilebilir. Araç takip ve filo yönetim sistemi kullanan firmalar araçlarında olan malzemeleri sisteme girerek araçlardaki güvenliği kontrole edebilirler.

Kanunen zorunlu araçlarda bulunması gereken malzemeler
• İlk yardım çantası : İlk yardım çantasının içinde tendirdiyotdan tutunda, sargı bezine, makasa kadar yaralanmalarda işinize yarayacak bir çok malzeme bulunur.
• Yangın söndürme tüpü: Araçlarınızda oluşabilecek yangınlar için acil müdahale sağlar. Önemli bir detay yangın tüpünü mutlaka yakınınızda bulundurun.
• Çekme Halatı :Aracınız yolda kaldı veya çamura saplandı ise gelen başka bir araçla çekmek için mutlaka çekme halatı olması gerekir.
• Kriko ve bijon anahtarı: Lastiğiniz patladığında ve değiştirmek durumunda kaldığınızda bu aparatları mutlaka bulundurmanız gerekmektedir.
• Takoz ve patinaj zinciri: Karlı ve buzlu havalarda veya çamura saplandığınızda mutlaka zincir ve takoz bulundurmak zorundasınız.
• Reflektör: Aracınız yolda kaldığında diğer araçların karanlıkta sizi görebilmesi için aracınızın durduğu yere mutlaka reflektör koymalısınız.
• Bir adet stepne: Lastiklerinizden biri patladığı durumda aracınızda 1 adet yedek lastik olması gerekmektedir.
• Seyyar Lamba ve yedek ampul: Aracınız karanlıkta kaldığı zaman seyyar lamba ile rahat bir şekilde görebilirsiniz. Uzun yolda aracınızın ampulü patlayabilir yola bu şekilde devam edemezsiniz. Bu sebepten dolayı patlayan ampulü değiştirmek zorundasınız.
• Yedek malzeme takımları: Kolay arızalarda aracınıza hızlı müdahale edebileceğiniz takımlarınızın olması gerekmektedir. Örnek tornavida, pense v.s..

Araç Bakımı Ekipmanları Nelerdir?